Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 18/09/2017 Spektakel voor de kust van Blankenberge Nu zondag 17 september verzamelen een 45 à 50 klassieke zeilschepen in de haven van Blankenberge voor de zesde editie van de Ostrea Rose Classic Race. De zeilwedstrijd zal voor de kust van Blankenberge ongetwijfeld opnieuw voor een mooi spektakel zorgen. Kijklustigen kunnen alles volgen vanop de Zeedijk en het Oosterstaketsel. Spektakel voor de kust van Blankenberge

De Ostrea Rose Classic Race is een initiatief van onze stadsgenoot Peter Sabbe. Het maritiem gebeuren voor onze kust werd door hem in het leven geroepen nadat de Blankenbergse schipper Eddy Leblon het leven liet bij een tragisch ongeval. Naast onze eigen 'Jacqueline Denise' en de Blankenbergse Scute 'St Pieter' zijn er tal van Old Gaffers, Ecumes de Mers en Dragon Sailors die afzakken naar de Blankenbergse haven. Er komen schepen uit Nederland, Frankrijk en uiteraard ook uit eigen land.

De Ostrea Rose Classic Race gaat door nu zondag 17 september. Alle deelnemende vaartuigen zullen op een ludieke manier met elkaar wedijveren om de snelste, de mooiste en de moedigste te zijn. De start van de zeilwedstrijd wordt gegeven om 12:30 uur ter hoogte van het Oosterstaketsel. Het parcours die de klassieke schepen zullen afleggen is gelegen voor de rede van Blankenberge zodat iedereen vanop de Zeedijk en het Oosterstaketsel het uniek spektakel van zeilen, masten en gaffeltuig goed zal kunnen volgen. De race duurt ongeveer een tweetal uurtjes.

© www.krantvanblankenberge.be