Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 17/09/2017 De Krant van Blankenberge 'stopt' ermee Met ingang vanaf zondag 17 september 2017 zal de Krant van Blankenberge gedurende een aantal maanden geen nieuws meer brengen. De redactie gaat op zoek naar een nieuwe formule en hoopt daarmee in het voorjaar 2018 opnieuw ambitieus te kunnen starten.

In september 2013 ruilden we onze vorige informatiesite 'Blankenberge-Online' - die een twaalftal jaar het nieuws bracht uit ons Steedje - in voor de Krant van Blankenberge. Ondertussen zijn we vier jaar verder en is ook dit gratis onlinenieuwsmedium een begrip geworden in onze stad. Dagelijks kunnen we rekenen op gemiddeld een 1.000-tal bezoekers. Voor ons, die heel wat werk steken in deze krant, een flinke opsteker. Toch zijn we van mening dat we opnieuw toe zijn aan een nieuw hoofdstuk. We hopen daarbij een nog ruimer publiek aan te spreken.

Het medialandschap is voortdurend in beweging en de sociale media heeft daarop een grote impact. We merken dat de schrijvende pers gemakshalve steeds vaker haar nieuwsgaring haalt op Facebook en Twitter, niettegenstaande dit niet de meest betrouwbare bronnen zijn. Wij van de Krant van Blankenberge hebben daar bewust nooit aan meegedaan en daar zijn we blij om.


De Krant van Blankenberge 'stopt' ermee

Om echter het hoofd te kunnen bieden aan de nieuwe ontwikkelingen gaan we de komende maanden brainstormen welke richting we in de toekomst willen uitgaan. We denken daarbij niet enkel aan een nieuwe formule, maar eventueel ook aan een nieuwe naam voor de krant. De lay-out van onze webpagina zal worden aangepast aan de huidige normen, zodat hij zowel pc, notebook, tablet als smartphone optimaal zal kunnen bekeken worden. Wat het precies wordt en hoe het er zal uitzien, daar zijn we nu reeds volop over aan het nadenken. Eén ding is zeker, ook in de toekomst zullen wij ons blijven inzetten om jullie op de hoogte te houden van alles wat er reilt en zeilt in Blankenberge en Uitkerke en dit op een manier die nog meer zal verschillen van andere kranten. Over enkele maanden willen we opnieuw hét correcte informatiebaken zijn.

We danken ons lezerspubliek voor het vertrouwen de afgelopen jaren en hopen jullie allen graag terug te zien ergens in het voorjaar 2018. Indien er in de overgangsmaanden alsnog 'wereldschokkend' nieuws mocht zijn, want jawel ... we houden de vinger aan de pols, dan brengen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte. Voor diegenen die de Oorlogskroniek 1914-1918 volgen, de komende edities worden ondertussen verder maandelijks gepubliceerd.

Tot volgend jaar bij de herlancering...

© www.krantvanblankenberge.be