Krant van Blankenberge | Nieuwsflitsen
Nieuwsflits

11/03/2017:Geen treinverkeer tijdens weekend 25 & 26 maart

Tijdens het weekend van 25 en 26 maart zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Brugge en Blankenberge. Op zaterdag 25 maart is dit vanaf 21 uur, op zondag 26 maart de hele dag. De infrastructuurbeheerder voert werken uit vereist voor de aanleg van de A11. De NMBS zorgt voor een vervangende busdienst.

Vervangende busdienst zaterdag 25 maart:
Blankenberge – Brugge: 21:56 uur - 22:56 uur. Brugge – Blankenberge: 21:05 uur – 22:05 uur – 23:05 uur.

Vervangende busdienst zondag 26 maart:
Blankenberge – Brugge: vanaf 07:35 uur telkens om het uur tot 22:35 uur. Laatste bus naar Brugge om 22:56 uur. Brugge – Blankenberge: vanaf 07:05 uur telkens om het uur tot 23:05 uur.

Nieuwsflits

08/03/2017:Brand met dode in Koninginnelaan

Vannacht in Blankenberge was er een brand met dodelijke afloop. De hulpdiensten werden omstreeks 05:45 uur verwittigd maar toen de brandweer ter plaatse kwam bleek alle hulp te laat.

Het pand met meerdere wooneenheden, gelegen in de Koninginnelaan, is op de bovenverdieping volledig uitgebrand. Eén persoon kwam daarbij om het leven. Verder in het gebouw was er niemand aanwezig.

Nieuwsflits

22/01/2017:Schaatsen op de Blankenbergse vaart

Burgemeester Patrick De Klerck laat weten dat er reeds meerdere mensen gevraagd hebben om te mogen schaatsen op de Blankenbergse vaart.

Het advies van de brandweer luidt dat er op dit ogenblik nog onvoldoende draagkracht is omdat de ijslaag nog te dun is. De situatie wordt van dag tot dag opgevolgd. Indien het vriesweer verder aanhoudt en er groen licht wordt gegeven, dan zal dit via onze krant gecommuniceerd worden.

Nieuwsflits

14/01/2017:Update Stormtij...

De veiligheidscel kwam vandaag bijeen voor een update betreffende de stormtij. Gezien de huidige toestand en de voorspellingen met betrekking tot het weer, worden de preventieve maatregelen opgeheven.

Wegens schade aan balken op het Oosterstaketsel blijft deze locatie voorlopig afgesloten voor het publiek. Het Piergebouw is wel toegankelijk maar de houten wandelweg rond het kopgebouw van de Pier blijft uit veiligheidsoverwegingen afgesloten tot de nodige herstellingen zijn uitgevoerd. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de afsluitingen te respecteren!

Nieuwsflits

10/01/2017:Stormtij op komst

Komende dagen, vanaf woensdagnacht tot met donderdag, wordt er aan onze kust stormweer verwacht met hoogwaterstanden tot gevolg. In het kader daarvan zullen er enkele preventieve maatregelen worden getroffen.

Vanaf morgennamiddag 11 januari zal parking Barcadère worden afgesloten. Aan de eigenaars wordt gevraagd om hun voertuigen te verplaatsen. Verder zullen er stormschotten worden geplaatst aan de tunnel onder de Zeedijk naast de Charlierhelling. De doorgang tussen de Franchommelaan en de Havenwandeling zal afgesloten worden. ook de Pier en het Oosterstaketsel zullen niet toegankelijk zijn.

De preventieve maatregelen blijven van kracht tot vrijdag om 17:00 uur. De hulpdiensten zullen de situatie van dichtbij verder opgevolgen.

Nieuwsflits

25/11/2016:Geen voedselvergiftiging

Het feit dat er 27 kinderen in het Sport Vlaanderen centrum in Blankenberge vorige week donderdagnacht onwel waren geworden, was zoals in de eerste instantie werd gedacht dan toch niet te wijten aan een voedselvergiftiging. De kinderen die naar een ziekenhuis werden overgebracht hadden een vorm van buikgriep ontstaan door het norovirus.

Aangezien het norovirus een zeer agressief virus is dat vlot overdraaglijk is kon een besmetting zich snel verspreiden onder de kinderen die tijdens de sportklas vijf dagen samen doorbrachten.

Nieuwsflits

19/08/2016:Arrestatie verdachten inbraak strandbars

De voorbije dagen werden drie pogingen en vier effectieve inbraken gepleegd in strandbars op het strand in Blankenberge. Tevens werd er in de nacht van 11 op 12 augustus een mislukte overval, met vertoon van 'wapens', gepleegd op een nachtwinkel. Het betroffen de eerste feiten van vandalisme of inbraken in strandbars, deze zomer.

Onderzoek van de lokale recherche van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke heeft er toe geleid dat vandaag, vrijdag 19 augustus, twee minderjarigen werden gearresteerd. Lastens de minderjarigen, afkomstig van Blankenberge en Oostende, zijn er sterke aanwijzingen dat zij de daders zijn van de inbraken en overval op de nachtwinkel. De minderjarigen worden voor de jeugdrechter geleid en die zal oordelen over het verdere lot van de minderjarigen.

Nieuwsflits

10/08/2016:Verdachte koffer

Vandaag kreeg de politiezone omstreeks 13:10 uur een melding van een verdachte koffer op de hoek van de Jules de Troozlaan met de Onderwijsstraat. Volgens een getuige had een man die koffer op deze plaats achtergelaten. Er werd beslist om een veiligheidsperimeter in te stellen.

Via getuigen werd achterhaald dat het koffertje vermoedelijk vergeten was door een technieker die op de middag werken had uitgevoerd in een warenhuis in Blankenberge. Via de diensten van het bewuste warenhuis kon er contact worden gelegd met de technieker die kon melden dat hij wel degelijk het koffertje was vergeten. Na deze bevestiging werd de perimeter opgegeven. In samenspraak met De Lijn en de reeds beschikbare informatie werd besloten om het tramverkeer niet stil te leggen.

Nieuwsflits

23/03/2016:Stadsbestuur opent rouwregister

Het stadsbestuur van Blankenberge heeft met afschuw kennis genomen van de laffe aanslagen in Brussel.

Om ook u de kans te geven uw medeleven te betuigen met de slachtoffers en hun familie, ligt vanaf woensdagmiddag 23 maart tot en met donderdag 31 maart tijdens de openingsuren een rouwregister aan de loketten van de dienst Bevolking in het stadhuis.

Nieuwsflits

23/03/2016:PaPaChamps rolstoelbasketbal geannuleerd

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden en het negatieve reisadvies naar België, ziet Parantee zich genoodzaakt om het paastoernooi rolstoelbasketbal dat dit weekend zou doorgaan in Blankenberge af te gelasten.

Nieuwsflits

02/02/2016:Schouwbrand

De brandweer heeft moeten uitrukken voor een schouwbrand in de Marcus Pyckstraat 29. Voorbijgangers hadden omstreeks 19:30 uur een hevige rook waargenomen en aangebeld. Ondertussen had een overbuur reeds de hulpdiensten verwittigd.

Amper vijf minuten later waren de spuitgasten ter plaatse. Door de vlugge interventie heeft men erger kunnen voorkomen. Anderhalf uur later kon de brandweer terug naar de kazerne. Er was enkel wat waterschade.

Nieuwsflits

24/08/2015:Motorrijder aangereden

Vandaag omstreeks 09:30 uur vond er op de A. Ruzettelaan ter hoogte van de rode lichten aan de Duinse Polders een verkeersongeval plaats. De 49-jarige D.B. uit Blankenberge stond met zijn motorfiets stil aan de verkeerslichten richting Blankenberge toen hij achteraan aangereden werd door een wagen die bestuurd werd door de 41-jarige D.K. uit Nederland.

Woordvoerder van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke, Philip Denoyette: "Het slachtoffer liep bij het ongeval niet levensbedreigende verwondingen op en werd overgebracht naar de spoedgevallendienst van het AZ Zeno in Blankenberge. De autobestuurder die in shock verkeerde, werd opgevangen door de dienst slachtofferbejegening van onze politiezone."

Nieuwsflits

13/08/2015:Filmvoorstelling op strand afgeblazen

Vandaag was het de bedoeling dat de bib en MOOOV een gratis Cinébib Event op het strand ter hoogte van het Oosterstaketsel zouden organiseren! Omdat er deze avond zware regenval en onweer wordt voorspeld, wordt de filmvoorstelling voor volwassenen afgelast.

De animatiefilm 'Het lied van de zee' voor kinderen die start om 14:00 uur gaat wel door! Na de vertoning krijg het jonge volkje een gratis ijsje.

Nieuwsflits

27/05/2015:Brand door sigarettenpeukje

Vannacht heeft een sigarettepeukje voor wat overlast gezorgd. Omstreeks 01:30 uur werden de hulpdiensten door een oplettende voorbijganger verwittigd dat er op het dakterras van hotel Aazaert, gelegen op de hoek van de Hoogstraat met de Molenstraat, een brandje woedde.

De spuitgasten die vlug ter plaatse waren hebben het vuur meteen kunnen blussen. Volgens brandweerkapitein Dirk Maertens gaat het vermoedelijk om een sigarettenpeuk die tussen de planché is terechtgekomen waardoor de roofing heeft vuurgevat. De hotelgasten die door de politie werden geëvacueerd mochten meteen daarna weer naar binnen. Eén zwangere vrouw die wat in paniek was werd voor alle zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Nieuwsflits

29/03/2015:Boilerbrandje in appartementsblok

De brandweer werd vanmorgen omstreeks 9:00 uur opgeroepen voor een interventie in residentie Sunrise gelegen in de Prins Karellaan.

In een appartement op de tweede verdieping had een boiler in een bergruimte vuur gevat. De bewoners hebben het toestel zelf kunnen blussen. De schade bleef beperkt.

Nieuwsflits

04/02/2015:Geweld tegen politieambtenaar

Vanmorgen bij een tussenkomst waarbij een jongeman zich weerspannig gedroeg, en weigerde zich te identificeren, kreeg een vrouwelijke politieambtenaar plots een slag in het gezicht en bij de overmeestering een stamp op de knie. Naar aanleiding hiervan is ze vijf dagen werkonbekwaam.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge leverde aan de verdachte een dagvaarding af om zich in kader van snelrecht voor de strafrechter te verantwoorden.

Nieuwsflits

09/12/2014:Lichaam vermiste vrouw teruggevonden

Vandaag omstreeks 16:30 uur heeft de Federale Luchtpolitie vanuit een helikopter een levensloos lichaam aangetroffen in een poldergracht op de grensscheiding tussen Blankenberge en Wenduine.

Na een eerste onderzoek bleek het om de 86-jarige Antonetta Verbeeck te gaan, de vrouw die sinds 26 november 2014 is vermist. Uitwendig onderzoek van het lichaam wees uit dat er geen derden bij de dood van mevrouw Verbeeck betrokken zijn.

Nieuwsflits

07/11/2014:Extra gemeenteraad

De gemeenteraad van 4 november 2014 werd door het opstappen van Open VLD en N-VA vroegtijdig beëindigd.

Om de resterende agendapunten die op dat moment niet meer aan bod zijn gekomen alsnog te behandelen, is er een extra gemeenteraad op dinsdag 18 november om 20:00 uur.

Op deze gemeenteraad wordt nog niet overgaan tot de aanstelling van de nieuwe schepen!

Nieuwsflits

21/10/2014:Kelderbrand in appartementsgebouw

Omstreeks half drie vanmiddag werden de hulpdiensten verwittigd dat er brand was uitgebroken in het appartementsgebouw gelegen op de hoek van het Manitobaplein en de Molenstraat.

Op het gelijkvloers van het gebouw bevind zich de kledingzaal Gigolo en tearoom-restaurant Klavertje Vier. De brand die zich situeerde in de kelder van het appartementsgebouw was vlug onder controle. De horecazaak Klavertje Vier, die op dat moment gesloten, was kreeg af te rekenen met flink wat rookschade.

De oorzaak van de brand wordt verder onderzocht.

Nieuwsflits

17/10/2014:Verdacht overlijden

In de Bernard Vandammestraat in Blankenberge is vanmorgen in een woning een levenloos lichaam aangetroffen. Volgens de politie bestaat de mogelijkheid dat het gaat om een verdacht overlijden. Nader onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd door het parket moet daarover uitsluitsel geven.

Nieuwsflits

28/09/2014:Resultaten alcohol- en drugscontrole

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in de politiezone Blankenberge/Zuienkerke alcohol- en drugscontroles gehouden in het verkeer. In totaal werden daarbij 55 voertuigen en bestuurders gecontroleerd.

Zes van de gecontroleerde bestuurders legden een ademtest af met als resultaat 'Alert', hun rijbewijs werd voor een periode van 3 uur ingehouden, daarnaast zullen ze een onmiddellijke inning van 170 euro ontvangen. Eén bestuurder legde een ademtest af met als resultaat 'Positief', het rijbewijs van deze bestuurder werd voor 6 uur ingehouden en hij ontving een onmiddellijke inning van 400 euro.

Tenslotte werd één bestuurder gecontroleerd op gebruik van drugs, hij legde positieve speekseltest af en was bovendien niet in het bezit van zijn rijbewijs, zijn voertuig werd ingehouden.

Nieuwsflits

05/08/2014/2014:Kortsluiting aan stopcontact

Deze voormiddag omstreeks 10.00 uur kreeg de brandweer een oproep voor een brand in een pand op de Grote Markt. De brand werd veroorzaakt door een kortsluiting aan het stopcontact van een diepvriezer. De vrouw die de hulpdiensten verwittigde heeft met een CO2-brandblusser het vuur eigenhandig kunnen doven nog voor de brandweer arriveerde.

De schade bleef al bij al beperkt, het slachtoffer die door de rookontwikkeling bevangen was werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwsflits

21/07/2014/2014:JUST Music Beach Tour afgelast

De JUST Music Beach Tour, die morgenavond 22 juli om 19 uur zou doorgaan op de Rotonde van de Belgium Pier, met optredens van o.a. 2Fabiola, Kelly Pfaff en Jelle Van Dael, is afgelast.

De organisator van de JUST Music Beach Tour laat weten dat het evenement niet kan doorgaan wegens onvoorziene omstandigheden.

Nieuwsflits

12/05/2014/2014:Verkeersongeval met lichtgewonde

Maandagochtend om 00:30 uur deed er zich een ongeval voor op het kruispunt van de Kerkstraat met de Zuidlaan waarbij een lichtgewonde viel en een driekleurig verkeerslicht werd beschadigd.

Een 33-jarige Bruggeling reed met zijn voertuig op de Kerkstraat richting Brugge. Op het kruispunt met de Zuidlaan verloor de man na een uitwijkmaneuvre de controle over het stuur en kwam daarbij in aanrijding met een verkeerslicht. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op, zijn voertuig werd getakeld. Het verkeerslicht zal worden vervangen.

Nieuwsflits

27/04/2014/2014:Gekapseisde catamaran

Deze middag werd de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst opgeroepen voor een gekapseisde catamaran voor de kust van Knokke met twee drenkelingen. Een aandachtige zeiler die de catamaran ondersteboven zag drijven richting de scheepvaartroute verwittigde onmiddellijk de kustwacht. Zowel de VBZR als de Sea King helikopter werden uitgestuurd.

VBZR-voorzitter Joeri Vermoere: "Onze boot de 'Rescue Lions' was na slechts 20 minuten als eerste ter plaatse en trof de twee jonge zeilers aan op de romp van hun gekapseisde catamaran. Onze tweede boot de 'Straffe Hendrik' arriveerde 10 minuten later. Na enkele pogingen slaagden we er samen met de redders van de zeilclub in om het bootje terug rechtop te kantelen. Nadien hebben we de zeilers begeleid tot ze veilig en wel terug op het strand waren."

Nieuwsflits

15/04/2014/2014:Zwaar verkeersongeval

Vanmorgen omstreeks 05:45 uur is er een verkeersongeval gebeurd op de Brugse Steenweg in Blankenberge tussen de Schaapstraat en Ambachtstraat. Het voertuig van een 38-jarige vrouw uit Blankenbergse werd achteraan aangereden door het voertuig bestuurd door een 31-jarige uit Zedelgem. Beide voertuigen reden richting Brugge.

De aangereden auto werd vooruit geslingerd en kwam in aanraking met een verlichtingspaal, opgesteld in de richting van Blankenberge. Het voertuig kwam tot stilstand op de berm tussen rijbaan en fietspad. De 38-jarige Blankenbergse die er met de schrik van af kwam werd overgebracht naar de spoedgevallendienst in Blankenberge.

Het tweede voertuig kwam door de klap in het veld naast de rijbaan terecht. Het slachtoffer die het voertuig werd geslingerd, is met niet levensbedreigende verwondingen naar de spoedgevallendienst in Blankenberge overgebracht. Beide voertuigen werden getakeld. Verder onderzoek moet uitmaken wat de precieze omstandigheden van het ongeval zijn.

Nieuwsflits

27/03/2014:Chauffeur rijdt verkeerslicht omver

Omstreeks 15:15 uur heeft een vrachtwagenchauffeur een verkeerslicht omver gereden. De Tsjechische bestuurder van het voertuig die vanop de Zuidlaan de Kerkstraat opreed, richting station raakte een voetgangers- en fietsverkeerslicht.

Door de aanrijding werd het verkeerslicht volledig vernield en vielen alle signalisatie op het kruispunt Kerkstraat/Zuidlaan uit. Het verkeer ondervond hierdoor lichte hinder. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Nieuwsflits

14/03/2014:Oververhitte pellet kachel

De brandweer heeft vannacht omstreeks 3:00 uur moeten uitrukken naar camping De Wielen voor een oververhitte pelletkachel. Uit voorzorg werden de twee mensen die lagen te slapen in de caravan naar het ziekenhuis gebracht omdat ze ademhalingsproblemen hadden door de hevige rookontwikkeling.

In het kader van de snelste adequate hulp werd ook het brandweerkorps van Brugge opgeroepen. Deze spuitgasten kwamen echter bijna 10 minuten later ter plaatse, wat nog maar eens bewijst hoe snel en efficient ons brandweerkorps wel is!

Nieuwsflits

22/02/2014:Nachtelijke zoektocht naar vermiste persoon

Vannacht hebben de hulpdiensten een grote zoektocht georganiseerd naar een 44-jarige vrouw uit Blankenberge die werd opgegeven als vermist.

Nadat de politie een drietal uur had gezocht in de omgeving van de haven waar de vrouw woonachtig is werden ook de brandweer en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst ingeschakeld om de haven zelf af te zoeken. Uiteindelijk heeft men tegen de ochtend de vrouw aangetroffen in een hotel in Blankenberge.

Nieuwsflits

28/01/2014:Gaslek door werkzaamheden

Vandaag tijdens werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Weststraat/De Smet de Naeyerlaan heeft de firma Verhelst uit Oudenburg een aardgasleiding geraakt. Het voorval vond plaats in de voormiddag. De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren, distributienetbeheerder Imewo heeft het lek spoedig kunnen herstellen.

Nieuwsflits

21/01/2014:Loos alarm

Vandaag omstreeks 18:20 uur kregen de hulpdiensten een oproep binnen voor een brand in het gebouw van tea-room Au Pingouin gelegen de Kerkstraat. De uitbaters van de naastgelegen handelszaak Delhy Pralines, die net hun winkel wilden afsluiten hadden een brandgeur opgemerkt.

De brandweer heeft het ganse gebouw doorzocht en ook de grote brandladder ingezet om het dak te controleren. Men heeft geen onregelmatigheden kunnen vaststellen. Na driekwartier werd de interventie afgeblazen.

Nieuwsflits

14/01/2014:Gratis naar de toneelvoorstelling

Deze maand gaat de nieuwste productie van het toneelgezelschap Ernst & Leute in première. De voorstelling 'Liefde in Vier Bedrijven' laat je aan de hand van vier eenakters proeven van de liefde in al haar facetten!

Onze redactie mocht een duo-ticket voor de voorstelling van vrijdag 31 januari verloten onder haar lezers. Deze werd gewonnen door Allison Boussy.

Nieuwsflits

31/12/2013:Drenkeling vals alarm

Vandaag dinsdag 31 december omstreeks 13:00 uur werden de hulpdiensten ingelicht dat er een hondje alleen liep langs de waterlijn ter hoogte van de Pier en dat er 50 meter in zee iets op het water dreef. Al vlug bleek dat het om twee oproepen ging die los van elkaar stonden en op verschillende locaties plaatsvonden.

Hoofdinspecteur, Philip Denoyette: "Het hondje aan de waterlijn ter hoogte van de Pier werd snel verenigd met zijn baasje. De oproep van iets te zien drijven 50 meter in zee was ter hoogte van het Oosterstaketsel en niet ter hoogte van de Pier. De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst zocht de waterlijn af maar kon niks vinden. Om 13:25 uur werd de reddingsactie afgeblazen."

Nieuwsflits

29/11/2013:Rookontwikkeling in liftkoker

Vandaag omstreeks 13:00 uur is de brandweer moeten uitrukken na een oproep uit een appartementsgebouw in de Langestraat 66 in Blankenberge. Eén van de bewoonsters van het pand had water gemorst in de lift. De vloeistof kwam in de liftkoker terecht en veroorzaakte een kortsluiting. Deze zorgde enkel voor wat rookontwikkeling. Er werd niemand gewond. Na wat bluswerk mochten de spuitgasten terug naar de kazerne.

Nieuwsflits

20/11/2013:Opgelet voor valse ambtenaren!

De Federale Overheidsdienst Economie die deze week haar campagne 'Telefoon, gsm, internet, televisie: durf vergelijken!' heeft gelanceerd, waarschuwt voor personen die zich voordoen als ambtenaren van de FOD Economie om aan huis de werking van de prijssimulator uit te leggen.

Deze personen zijn geen ambtenaar van de FOD Economie! De ambtenaren gaan niet aan huis, maar verzekeren permanenties in de lokalen van de gemeenten. Indien dergelijke personen u contacteren, raden zij u aan om niet op hun verzoek in te gaan en om de lokale politie in te lichten.

Nieuwsflits

9/11/2013:Boek van Aspe is de deur uit

Een tweetal weken geleden verscheen in de Krant van Blankenberge een artikel over de nieuwste thriller van Pieter Aspe. Van dit boek 'Het Janus Syndroom' de 33ste in de reeks met Inspecteur Pieter Van In en Substituut Hannelore Martens mochten we van uitgeverij Manteau een exemplaar verloten onder onze lezers. Hilde Laton uit de Duindistellaan 39 in Blankenberge is de gelukkige geworden.

Nieuwsflits

06/11/2013:Loket Sociaal Huis

Op maandag 25 november en dinsdag 3 december zal het infoloket van het Sociaal Huis uitzonderlijk niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Nieuwsflits

29/10/2013:Storing elektriciteitsnet

Een aantal bewoners langs de zuidkant van de De Smet de Naeyerlaan hebben een groot aantal uren zonder stroom gezeten. Vannacht omstreeks 4:00 uur viel het elektriciteitsnet plat. Dit zorgde voor heel wat ongemakken. Bakkerij Van Belleghem heeft door de stroompanne beroep moeten doen op bakkerij Hacke om brood te bakken. De storing heeft geduurd tot 11.30 uur.

Dit bericht werd ons gemeld door één van onze lezers.

Nieuwsflits

28/10/2013:Flor komt op TV

Tijdens de herfstvakantie verrast Ben Crabbé de kijkers van Blokken met een bijzondere uitzending. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november nemen elke dag twee kinderen uit het vijfde leerjaar het tegen elkaar op. Flor De Vos uit Blankenberge mag dinsdag zijn kans wagen tegen een meisje uit Dilsen-Stokkem.

Nieuwsflits

26/10/2013:De Slimste Gemeente

Blankenberge doet mee aan de 2de editie van De Slimste Gemeente. Begin oktober organiseerde de stad een quiz om te bepalen wie mag deelnemen. De twee kandidaten zijn Sharon Hamers en Tibo Van Pamel. Vandaag zaterdag 26 oktober vonden de provinciale preselecties plaats in Vilvoorde. "Het waren pittige vragen", zegt Sharon ... "het is nu bang afwachten, want pas op 7 november worden de resultaten bekend gemaakt."

Nieuwsflits

09/10/2013:Rukwinden tot 80 km per uur

Het KMI voorspelt voor morgennamiddag donderdag 10 oktober zeer veel wind aan de kust 6 à 7 beaufort met krachtige rukwinden tot 80 kilometer per uur. Er wordt ook veel neerslag verwacht 20 tot 25 liter per m² met kans op onweer. De Noordwesterwind gepaard met grote hoeveelheden neerslag kan zorgen voor hoge waterstanden aan onze kust. Rond 17:30 uur worden golven verwacht van 5,4 meter hoogte. De politie laat weten dat het Oosterstaketsel uit veiligheidsoverweging wordt afgesloten.

Nieuwsflits

08/10/2013:Nacht van de Duisternis

Zaterdag 12 oktober is er voor de 18de maal 'Nacht van de Duisternis'. Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder de impact van lichtvervuiling in de schrijnwerpers. Tijdens de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. In Blankenberge wordt de monumentenverlichting van de Sint-Antoniuskerk en de sierverlichting van het Koning Albert park gedoofd

Nieuwsflits

01/10/2013:Dakgootbrandje

Vandaag dinsdag 1 oktober omstreeks 17:30 uur heeft de brandweer moeten uitrukken voor een beginnende brand. De dakgoot van een pand in de Bakkerstraat die momenteel in de steigers staat had vuur gevat nadat er eerder die dag werken werden uitgevoerd. De spuitgasten die vlug ter plaatse waren hebben het vuur snel kunnen doven.

Nieuwsflits

30/09/2013:Kortsluiting in Hotel Holidays

Vannacht omstreeks één uur werd de brandweer opgeroepen voor een vermoedelijke brand in Hotel Holidays, gelegen in de Consciencestraat 40 in Blankenberge. Eens ter plaatse kon men vaststellen dat het alarm in werking was getreden doordat waterinsijpeling in de keuken kortsluiting had veroorzaakt in een verdeelkast van de elektriciteit. De hotelgasten mochten na een kortstondige evacuatie terug naar binnen.

Nieuwsflits

20/09/2013:Succesvolle samenwerking

De Preventiedienst en de Brandweer hebben in september viermaal een informatiestand rond inbraak- en brandpreventie opgezet tijdens de wekelijkse marktdagen. De gezamenlijke actie die op veel belangstelling kon rekenen was een succes. Aan de informatiestand werden afspraken gemaakt voor twaalf nieuwe adviesbezoeken voor inbraakpreventie.

Er werden meer dan 200 brochures 'Senioren en Veiligheid' uitgedeeld en ongeveer 200 folders met informatie over de diefstalpreventieadviseur verspreid. Daarnaast gingen een 100-tal herbruikbare winkeltassen vlotjes over de toonbank. De brandweer gaf informatie over het correcte gebruik en de installatie van rookmelders. Naar aanleiding van het bereikte resultaat en de positieve reacties krijgt het initiatief volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een vervolg.

Nieuwsflits

17/09/2013:Oproep grote brand

Zondagavond omstreeks 20:30 uur werden de hulpdiensten van Blankenberge opgeroepen voor een grote brand in de Elisabethstraat 34. Bewoners van het pand Villa Alta hadden de brandweer verwittigd nadat het alarm in werking was getreden.

Eens ter plaatse kon men vaststellen dat het een overhitte transformator betrof in de kelderverdieping die zorgt voor de luchtcirculatie in het gebouw. Door de smeulende trafo was het bakeliet gaan smelten. Dit zorgde voor het vrijkomen van giftige gassen die een zeer indringende geur veroorzaakten in gans het pand. Nadat de brandweer het gebouw volledig had ontlucht mochten bewoners terug naar binnen.