Krant van Blankenberge | Oorlogskroniek | 1915
Blankenberge: 01/07/2015 - Auteur: Pieter Deschoolmeester Oorlogskroniek | 1915 - 1918 ★ ★ ★ ★ ★ Krant van Blankenberge publiceert digitale oorlogskroniek

In samenwerking met de Stad Blankenberge brengt de Krant van Blankenberge een digitale oorlogskroniek uit. Maandelijks geven we een chronologisch overzicht van feiten en gebeurtenissen die zich precies 100 jaar geleden in onze stad hebben voorgedaan.

Vanaf juli 2015 kan men volgen hoe het leven in het bezette Blankenberge verliep. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met gedateerde documenten en foto's uit het stadsarchief en fragmenten uit toenmalige kranten.

De kroniek behandelt de periode van juli 1915 tot en met november 1918 en zal bestaan uit 40 edities. De laatste editie van de oorlogskrant, die verschijnt in november 2018, zal tevens de afsluiter zijn van de herdenkingsperiode rond 100 jaar WO I. Wanneer men op het eind alle edities van de oorlogskroniek samenlegt, komt men tot een volledige overzichtsgeschiedenis van het leven in het bezette Blankenberge van 100 jaar terug.

Ook de inwoners van Blankenberge kunnen aan deze oorlogskroniek meewerken. Wie thuis nog gedateerde archiefstukken met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog in Blankenberge of Uitkerke heeft liggen (bijvoorbeeld dagboeken, brieven, enzovoort) en bereid is om deze ter beschikking te stellen voor de oorlogskroniek, kan contact opnemen met de stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester via e-mail archief@blankenberge.be of op het telefoonnummer ☎ +32 (0)50 63 64 25. De oorlogskroniek zal telkens op deze website verschijnen in de eerste week van elke maand.

© www.krantvanblankenberge.be