Krant van Blankenberge | Politiek
Zoektocht naar extra hondenloopweide Op de gemeenteraad van dinsdag 12 september agendeerde CD&V het voorstel om werk te maken van een extra hondenloopweide.

"De bestaande hondenloopweide langs de spoorweg ter hoogte van de J. Vandeputtelaan is zeer populair, wat uiteraard een goeie zaak is", zegt CD&V-gemeenteraadslid Jan De Soete. "Maar we willen dit aanbod graag verder uitbreiden, vandaar dat we de vraag hebben geagendeerd om te onderzoeken welke locaties nog aan bod kunnen komen als hondenloopweide en deze in kaart te brengen."

Het voorstel van CD&V werd door alle partijen goedgekeurd.

Kathy Kamoen nummer 2 op Open-VLD-lijst Blankenberge: 06/09/2017 Kathy Kamoen nummer 2 op Open-VLD-lijst Open-VLD heeft zopas een tipje van de sluier opgelicht wat betreft de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Drie plaatsen zijn reeds ingevuld. Huidig burgemeester Ivan De Clerck wordt lijsttrekker, Patrick De Klerck, lijstduwer. Verrassing en absolute nieuwkomer in de politiek op de tweede plaats is Kathy Kamoen.

"De lijst voor 2018 zal een vernieuwende lijst worden met veel nieuwe kandidaten die een meerwaarde betekenen om het toekomstig beleid uit te tekenen", zegt Ivan De Clerck. "Doelstelling, het nastreven van een zo groot mogelijk maatschappelijk draagvlak."

Lees verder
CD&V2030 pleit voor uniforme schoolomgevingen Blankenberge: 24/08/2017 CD&V2030 pleit voor uniforme schoolomgevingen Aan de start van het nieuw schooljaar pleit CD&V2030 om werk te maken van uniforme, duidelijk afgebakende schoolomgevingen. Bedoeling is dat iedere weggebruiker deze vlot zou herkennen en bewust wordt gemaakt dat men een schoolomgeving binnenrijdt.

"Ons voorstel is niet nieuw", zegt gemeenteraadslid Norbert Wallaert. "Het is onderdeel van ons mobiliteitsplan dat we in het voorjaar 2016 lanceerden. Helaas moeten we vaststellen dat het stadsbestuur er geen oren naar heeft."

Lees verder